У Обреновцу ће од понедељка, 29. децембра, бити поново успостављен рад пунктова Народне кухиње на три локације: Обреновац – центар, Грабовац и Стублине који ће опслуживати 513 корисника, саопштено је из Секретаријата за социјалну заштиту.

Подела бесплатних оброка за социјално-материјално угрожене кориснике обустављена је одмах након поплава због штете која је нанета пункту у центру Обреновца у згради Црвеног крста (Милоша Обреновића 130). У ванредној ситуацији која је наступила, сви пунктови на територији општине Обреновац су истог тренутка били затворени.

Секретаријат за социјалну заштиту је заједно са општином Обреновац уложио напоре како би Народна кухиња на територији ове општине наставила са радом и припремом оброка за најугроженије становнике. Пунктови ће званично почети са поделом оброка у понедељак, 29. децембра, по раније утврђеном времену.

Град Београд и Секретаријат за социјалну заштиту ће и даље наставити да помажу социјално-материјално угрожене грађане обезбеђивањем бесплатног оброка, са циљем да им се омогући квалитетнији живот.

Извор: Студио Б

{youtube}Jq2m51bm-fw{/youtube}