Данас је на обреновачкој пијаци отворена млечна хала са новим витринама.

Драган Блажић, помоћник председника општине Обреновац, рекао је да је тренутно постављено 12 нових тезги.

– Драго ми је што видим задовољство и осмехе на лицима, како купаца, тако и продаваца. Баке које продају сир, кајмак и пилиће углавном издржавају своје породице од рада на пијаци и њима највише значи што млечна хала поново ради. Средства за куповину витрина обезбеђена су делом од донације града Вишеграда и братских општина у Републици Српској и уз помоћ Фонда за отворено друштво који је на иницијативу председника Градске општине Обреновац помогао и омогућио да данас имамо 12 потпуно нових витрина – казао је Блажић. 

Драгослав Мршевић, члан Већа градске општине Обреновац, подсетио је да су људи добре воље омогућили да данас отворимо млечну халу.

Након поплаве нама се јавио градоначелник Вишеграда и питао да ли и шта нам треба. Врло брзо смо се договорили да нам је потребна обнова млечне хале, јер су се за школе, обданишта и друге јавне објекте јављали донатори. Знали смо да ћемо за пијацу тешко наћи донатора, а средстава да сами то санирамо немамо. Постигли смо договор и данас имамо потпуно нове тезге, насмејане продавце и купце. Ово место не делује више сабласно, него поново постаје жила куцавица Обреновца и артерија кроз коју циркулише већина нашигх суграђана – рекао је Мршевић.

У Јавном комуналном предузећу рекли су да цене нису мењане и да је закуп остао исти, односно 330 динара дневно или 1047 динара месечно.

{youtube}Uu2lq_vRbJI{/youtube}