У Спортско-културном центру „Обреновац” данас су уручене награде најбољим студентима са територије Градске општине Обреновац. 45 најбољих студената државних и 5 најбољих студената приватних факултета добило је награду у износу од по 72.000 динара, која ће се исплаћивати у току школске 2014/15. године.

Награде студентима уручили су чланови Већа Ненад Бјелица и Олга Миросављевић и начелник Управе ГО Обреновац Милорад Косановић.

Ненад Бјелица је приликом обраћања студентима рекао да му је велика част што је баш он има прилику да додели награде најбољим студентима.

– Мислим да озбиљни људи награђују најбоље и труде се да задрже најбоље, како би њима сутра било добро. У овом тренутку сваки студент ће добити 72 хиљаде динара у девет рата. Оно што остаје на нама у општини је да, као и сваке године, обезбедимо бесплатан превоз за најбоље студенте и да свима онима који су на завршним годинама студија максимално олакшамо завршетак студија – казао је Бјелица.
 
Бојана Дамњановић, студенткиња пете године медицине на Војно-медицинској академији, рекла је да јој ова награда много значи.

– Сваком студенту је оваква награда огромна и даје подстрек у студирању. Ја сам на Војној академији, па нећу трошити новац за превоз, али ће ми добро доћи за књиге, понеки излазак и за све оне ствари које су потребно једном студенту – рекла је Бојана.

Лука Марошанин, студент друге године фармације, захвалио се општини на овој награди.

– Мислим да је ово одличан начин како општина може да помогне својим студентима. Надам се да ћу знање које стекнем на фармацеутском факултету имати прилике да и употребим у мом граду – поручио је Марошанин.

{youtube}SsY9sxergzI{/youtube}