Градска општина Обреновац је објавила Јавни позив за доделу помоћи за завршетак обнове оштећених породичних стамбених објеката на територији ГО Обреновац у мајским поплавама 2014. године.
 
Председник Градске општиине Обреновац Мирослав Чучковић обишао је данас дом породице Петровић, која је пример оних породица које нису успеле да санирају штету од поплава.

Председник општине Чучковић рекао је да овај позив могу искористити сви они који још увек нису обновили своје домове.

– Образац пријаве заинтересовани могу подићи у хали Спортско-културног центра, попунити га и предати са фотографијама тренутног стања објекта на истом месту или послати поштом у Градску општину Обреновац до 26. јануара 2015. године. Право учешћа имају сви они који су категорисани и исплаћена им је државна помоћ, а при том су друга, трећа, четврта или пета категорија оштећења. Породицца Петровић је за новац од државне помоћи успела да среди део куће, а ми ћемо им уз помоћ донатора из Европске Уније санирати комплетан дом од пода до плафона. Исто важи и за све оне који још увек нису успели да санирају штету од поплава. Значи, на самом формулару се налазе поља која се морају што тачније попунити, у смислу количине цемента, врата, прозора, ламината и свега онога што је потребно да би се породице вратиле у своје домове. Значи, неће се добијати ни новац, ни грађевински материјал, него ће мајстори са матееријалом доћи у кућу и одрадити посао тако да власнику остаје да једино лепо угости мајсторе. Након 26. јануара општинска комисија коју чине чланови Већа ће изаћи на терен, обићи домаћинства, а након тога крећу радови. Циљ нам је да се домаћинства врате у стање у ком су била пре поплаве – казао је Чучковић.

Дубравка Петровић је истакла да њена породица није успела да санира целу кућу од средстава добијених од државне помоћи.

– Ми смо успели од државне помоћи да средимо кров, уградимо нове прозоре и део плафона. Остало нисмо могли, иако смо се уселили. Ова најављена помоћ нам много значи и пријавићемо се како би на пролеће могли да уђемо у наш реновиран дом – рекла је Дубравка Петровић.
 
{youtube}z94WmYc66TI{/youtube}