Компанија „Еко Хеленик петролеум Србија” донирала је данас 850 новогодишњих пакетића ученицима Основне школе „Јефимија” у Обреновцу. Та компанија је уложила средства за обнову школе након поплава које су погодиле Обреновац у мају ове године.

Директор компаније „Еко Хеленик петролеум Србија” Горан Дејановић рекао је да се та компанија у духу новогодишњих празника одлучила за ову акцију.

– Одлучили смо се да још једном обрадујемо обреновачке малишане са новогодишњим пакетићима. Сва деца у Основној школи „Јефимија” су добила пакетиће и порука целе ове акције је да се знање умножава дељењем. То је мотив који се протеже целом овом акцијом од када су почеле поплаве у Обреновцу. Ми смо донирали средства за обнову ове основне школе и до сада смо, кроз разне акције, донирали преко 80 000 евра. Са оваквим акцијама ћемо наставити и у будућности, а пријатељства која се стекну у овако тешким условима много су чвршћа и трају дуже од обичних – казао је Дејановић.
 

Заменик председника Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић истакао је важност оваквих акција.

– Дугујемо велику захвалност друштвено одговорник компанијама попут „Еко Хеленик петролеум Србија”. Ова основна школа данас не би излгедала овако како изгледа да није било ове компаније која је уложила значајна средства за реновирање школе. Најважнија ствар у животу сваког човека је школско доба и наша деца могу да стичну знања, играју се, баве спортом на бољем и вишем нивоу него пре поплаве – рекао је Вранешевић.
 

{youtube}vEA1Cd9KWFU{/youtube}