У петак, 26.  децембра, са почетком у 22.00 часа, у Дому културе на Забрежју биће одржан „Концерт солидарности“.

Ово је концерт солидарности са свима онима који су оштећени мајским поплавама, који још увек не могу да се врате у своје домове, али и концерт солидарности са Обреновчанима којима су културни садржаји оваквог типа били ускраћени у последњих неколико месеци.

На концеру ће наступити „Grate“ из Новог Сада,  „Tea Break“ из Београда, као и локални састав „У змајевом гнезду“, а посебно изненађење биће наступ легендарног обреновачког бенда „Ослободиоци“. Сви бендови свираће бесплатно за обреновачку публику са жељом да им покажу да нису заборављени.

Концерт на коме је улаз слободан организује Канцеларија за младе општине Обреновац, уз помоћ групе Млади 11500, и подршку Фондације за младе Обреновца.
 
„Grate“ је настао 2007. године у Новом Саду, свој први албум „Продај нас“ издао је већ 2009. године, а 2013. излази следећи албум под називом „Волим да ходам“ којим су се прославили на домаћој алтернативној сцени и који им је однео висока места на домаћим топ листама.
 
Београдски панк састав „Tea Break“, настао је 2001. године, свој први албум демо „Can’t find my way”, објавили су већ следеће године, а потом је уследио низ успешних албума, ЕП-а и синглова, међу којима су најпознатији „Second hand hero” из 2011, као и последњи ЕП „Killing words”. Један од тренутно највољенијих бендова београдског underground-а и сада активно ради на новом издању.
 
Кроз бенд “У змајевом гнезду” од 2008. прошло је много младих Обреновчана, измениле су се поставе, али је сирови и духовити панк звук остао, и може се, осим на честим свиракама чути, на њиховом првом албуму “Смрт Фашизму-Слобода Челик 2:0” који су за Nocturne Magazin издали 2012.године.
 
Легендарни обреновачки састав „Ослободиоци“ настао давне 1988. године, до сада је издао осам студијских албума, и недавно је после дуже паузе поново активан. На Забрежју где је одрастао публика ће бити у прилици да слуша Перу Ђокића, а бенд је ће због јединствености ситуације наступати unplugged.

{youtube}havScU8z0iU{/youtube}