Компанија „Форма Идеале” почела је данас са поделом помоћи за 36 обреновачких породица које су претрпеле штету током мајских поплава.

Заменик директора маркетинга у компанији „Форма Идеале” Александар Ружесковић рекао је да је ово део помоћи који је до сада та компанија пружила становништву у угроженом подручју.

– Ово је последња донација за ову годину. Успели смо да обезбедимо намештај за 36 породица у Обреновцу у вредности од 2,5 миилона динара. По домаћинству је то око 80.000 динара. Цела донација иде преко Црвеног крста Србије који је извршио одабир најугроженијих породица, јер су имали направљене социјалне карте становништва. Ми смо до сада у целој Србији донирали помоћ у вредности око 10 милиона динара у роби, а такође смо и донирали намештај за опремање реконструисаних кућа у емисијама „Радна акција” и  „Кућа од срца”. Свесни смо да ова помоћ није довољна да се потпуно опреме куће, али је веома значајна у овом тренутку – казао је Ружесковић.
 
 
Заменик председника Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић рекао је да се велика захвалност дугује друштвено одговорним компанијама.

– Од првог дана трагедије уз нас су били председник Србије, премијер и комплетна Влада. Упркос великим финансијским потешкоћама држава је уложила огромна средства у обнову Обреновца. Та средства не би била довољна да нема донатора каква је компанија „Форма Идеале”. Настављамо да радимо на прикупљању помоћи и ускоро ћемо објавити јавни позив за реконструкцију домова који још увек нису сређени. Направили смо тим људи који ће по тим захтевима изаћи на терен, снимити ситуацију и омогућити људима да се врате у своје домове. То је нешто чиме ћемо се бавити током целе 2015. године – најавио је Вранешевић.
 
{youtube}WkoWLEmG5WQ{/youtube}