vodovod konatice 1

Данас су по први пут у Живковића крају у селу Баљевац спојени су краци београдског и обреновачког водовода. За преко сто породица у овом селу то значи да ће после вишедеценијског чекања добити воду за пиће.

Заменик председника Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић указао је значај овог прикључења.

– Здрава пијаћа вода је елементарна потреба сваког домаћинства у 21. веку. Захваљујући великом пожртвовању запослених у ЈКП “Водовод и канализација” и у београдском водоводу успели смо да коначно становнике Живковића краја прикључимо на београдски водовод. Ово је први подухват овакве природе. Што је најважније, није било пробијања рокова и све је урађено како је било и планирано. Ми смо обезбедили да цена воде по утрошеном кубном метру буде иста као било где у Обреновцу. Са овим радовима завршавамо северни део општине што се тиче покривености водоводном мрежом, а ускоро ћемо пустити воду у Конатицама. Следеће године крећемо са ширењем мреже према Стублинама и југу општине – казао је Вранешевић.
 
Директор ЈКП “Водовод и канализација” Иван Илић рекао је да је овај посао трајао од маја прошле године.

– Повезивање два водоводна система коштало је милион динара. На овом терену радови се изводе од маја прошле године, јер је посао веома комплексан и да би ово реализовали било је потребно изградити водоводну мрежу у Баљевцу са наше стране, а са београдске стране рађен је цевовод према Степојевцу – рекао је Илић.

Почело је прикључење на водоводну мрежу у Баљевцу, а за све информације у вези са прикључењем грађани се могу обратити на број телефона 011 8757371.

{youtube}fyl0xjbAb2s{/youtube}