Хуманитарни концерт за помоћ деци са тешкоћама у развоју, у организацији ММИ музичке школе уз подршку Друштва српско-финског пријатељства – СЕУРА, одржаће се у уторак, 23. децембра, у УК Палилула у 19 часова.

Циљ овог концерта је да се прикупе средства која ће побољшати услове живота деци са тешкоћама у развоју којом се пре свега бави Културно-едукативни центар Тара” из Обреновца.

На концерту ће свирати ученици музичке школе ММИ, а као главни гости најављени су: Цане (Партибрејкерс), С.А.Р.С. и Београдски синдикат. У оквиру ове манифестације у изложбеном простору у холу Установе Палилула биће приређена и изложба цртежа које су нацртала деца са тешкоћама у развоју, али и њихова браћа и сестре из Обреновца.

Аутизам је врло сложени развојни поремећај. Главне тешкоће су у области говора, социјализације, као и присуство одређених стереотипних радњи. Међутим, рано откривање као и рана интервенција, сарадња родитеља и стручног тима може помоћи детету да временом уз похађање вршњачке групе, редовних школа, доведу до тога да деца са аутизмом буду способна за самосталан и функционалан живот, као и сви други. Оно што је неопходно је прихватање деце са тешкоћама у развоју, као и минимална помоћ друштва и средине у којој деца са тешкоћама у развоју живе и одрастају.

Карте за концерт ће се продавати на дан концерта на благајни УКП. Цена улазнице је 500 динара.

Извор: Б92