Предузеће за музичку продукцију и издаваштво “Miligram music”, на иницијативу Александра Милића, донирало је 20.000 евра за 20 најугроженијих породица у Обреновцу.

Средства из донације прикупљена су на недавно одржаном концерту групе “Милиграм” у “Комбанк арени”. Двадесет најугроженијих обреновачких породица добиће донацију у вредности од 1000 евра. Данас су у згради Градске општине Обреновац потписани уговори о донацији. 

Александар Милић Мили, фронтмен бенда “Милиграм”, рекао је да се идеја родила одмах након поплаве.

– Ми смо ову акцију покренули у Босни и Херцеговини, Републици Српској и Србији. Желели смо да указано поверење наше публике у целом региону искористимо за један хуман гест и помоћ породицама које су угрожене. Средства у Федерацији БиХ смо донирали породицама натрадалих рудара, а у Републици Српској и Србији то су најугроженије породице које су претрпеле материјалну штету током поплава. Жеља нам је била да помогнемо породицама да врате живот у нормалу. Данас нам је свима из бенда пуно срце, јер и лично видимо коме смо помогли. Желим да се захвалим публици која је била на нашим концертима и која је допринела да се ово данас и догоди – казао је Милић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић захвалио се на донацији.

– Поносан сам на велике спортске звезде, а данас сам поносан и на велике музичке звезде које су своја лична средства донирали нашим грађанима. Група “Милиграм” на челу са Александром Милићем је донирала 20.000 евра и помогла двадесет породица са по хиљаду евра, како би поред државне помоћи могли што брже да се опораве – казао је Чучковић.

Марко Благојевић, директор Канцеларије за помоћ и обнову поплављених подручија, казао је да велику захвалност сви у Србији дугују председнику Градске општине Обреновац Мирославу Чучковићу.

– Да Чучковић није био досадан и вршио константан притисак на Канцеларију за обнову и на Владу Србије програм за помоћ подстанарима се не би десио. А тај програм се сада реализује у целој Србији, не само у Обреновцу. Сада је тренутно огроман притисак који он врши на нас за помоћ привредницима. Сада када су мало ствари јасније када се ради о финансијама, разговарамо са Министарством привреде на који начин ћемо помоћи привреднике у Обреновцу и целој Србији. Ја се надам да ћемо још колико следеће недеље имати више одговора поводом тог питања – најавио је Благојевић.

{youtube}_ki8hsosSGw{/youtube}