Катастрофалне поплаве које су у мају погодиле Обреновац тешко су оштетиле и Спортско-културни центар “Обреновац“, средиште културног живота града. Упркос ограниченим просторним ресурсима, овај центар је наставио да ради “пуном паром“, оплемењујући живот својих суграђана најразличитијим активностима.

Деца, млади и сви грађани Обреновца ускоро ће моћи да уживају у програмима у још једном простору у оквиру зграде Спотрско-културног центра – “Клубу за децу и младе“.

Овај простор ће бити отворен у суботу, 13. децембра, у 12.00 часова, наступима Дечјег градског хора “Круна од нота“ и Центра за савремену игру Идеа. Овом приликом ће бити приказан и филм о представи “Храбри да кренемо“ коју су након поплава осмислила деца из Кутка за децу у Основној школи “Посавски партизани“.

“Клуб за децу и младе“ је обновљен и опремељен уз подршку међународне организације Save the Children, а захваљујући вишемесечним напорима запослених у СКЦ-у, Канцеларије за младе и Фондације за младе Обреновца.

Обреновчани и Обреновчанке су позвани да дођу, уживају у програму и допринесу да овај свеже обојени кутак СКЦ-а добије прави сјај.

{youtube}5PAa17DpKCQ{/youtube}