Данас је свечаним полагањем венаца на споменик палим борцима за време Другог светског рата свечано обележено 70 година од ослобођења Обреновца.

Венце су, поред представника Градске општине Обреновац и СУБНОР-а, положили представници политичких партија, удружења грађана, као и појединци.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је у обраћању присутнима рекао да ране од фашизма боле и даље. 

– Те ране су у протеклих седам деценија биле невидљиве управо због тих великих сила које су тада са нама победиле фашизам, а наког тога се у неколико наврата обрушавале на нас. Ми ћемо увек бити уз савезнике и борце против тероризма и фашизма и нека у то име буде вечна слава свим палим борцима и ослободиоцима нашег града. Посебно ми је драго што има и живих бораца који су данас дошли и њима желим мирну старост и хвала им на свему што су урадили за нас – казао је Чучковић. 
 
Председник Скупштине градске општине Обреновац Ђорђе Комленски рекао је да су многи положили животе уз реченицу “Смрт фашизму”.

– Животе су дали зато што су имали части, поштовања према домовини и према потомству. Пре 70 година изгледа да нисмо добили рат него само битку против фашизма, јер се фашизам јавља поново. Сада у другим облицима, али је он свеприсутан. Стојимо данас овде као поносни потомци наших предака и питам се да ли ће и наши потомци бити поносни на нас. Без части, без достојанства и без љубави према својој домовини нема ни слободе. Желим нам свима да се наши потомци једног дана поносе нама као и ми који се поносимо онима чије кости почивају испод ове спомен костурнице – рекао је Комленски. 

 
{youtube}1p2nHQDq1oY{/youtube}