Данас је Министарство одбране, уз подршку компаније “Пертини”, Предшколској установи “Перка Вићентијевић“ уручило донацију дечјих играчака. Уручивању донације присуствовали су државни секретар  Министарства одбране Зоран Ђорђевић и председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић.

Донација је предата у тек обновљеном и поново отвореном вртићу “Зека”. Државни секретар Зоран Ђорђевић рекао је да је ово један од лепших дана после поплава које су задесиле Обреновац.

– Ова радост на лицима малишана када су добили играчке и пуно обданиште је доказ да се живот враћа у нормалу. Мени је јако драго да су они овај поклон примили са радошћу и да ће стварно уживати у томе. Морам да напоменем да ће сви вртићи у Обреновцу добити свој део играчака – казао је Ђорђевић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић се захвалио припадницима Војске Србије на свему што су учинили за Обреновац.

– У име свих грађана Обреновца и у своје лично име желим још једном да се захвалим Министарству одбране, министру Братиславу Гашићу и свим припадницима Војске Србије који су били овде са нама у свим данима наше катастрофе. Без припадника војске наш град не би данас изгледао како изгледа. Војска и даље брине о нама преко одговорних компанија каква је “Пертини” и то може да пружи додатну радост обреновачкој деци – рекао је Чучковић. 

Милица Шапоњић, ПР компаније Пертини, рекла је су играчке прилагођене узрасту деце. 

– Наши педагози су се потрудили да одаберу играчке које су у складу са њиховим узрастом, потребама, могућностима и са акцентом на групне игре. Одабир играчака је био такав да развија моторику и физичку активност код деце. Мени је јако драго да смо стигли до овог нивоа јер је компанија “Пертини” од самог почетка уз обреновачке малишане. Врло кратак период је прошао од када смо се са њима дружили у прихватним центрима, а данас се дружимо у потпуно обновљеном вртићу који је препун деце – казала је Милица Шапоњић. 

{youtube}rJvIloqtun8{/youtube}