Градоначелник Синиша Мали и градски менаџер Горан Весић обишли су данас, у друштву председника и заменика председника општине Обреновац Мирослава Чучковића и Мирка Вранешевића, трочлану породицу Дамјановић у насељу Шљивице којој је изграђена кућа средствима Националне асоцијације туристичких агенција (YUTA). 

– Од поплава до данас, ова породица је живела у шатору, а данас имају у потпуности завршену кућу. Радимо на обнови кућа у Обреновцу и испунићемо обећање да све буду обновљене до зиме. Неке куће су завршене, неке се завршавају, али битно је да ћемо заједно са општином Обреновац све куће обновити у овом року – рекао је Мали и захвалио донатору који је омогућио да се кућа сагради за 25 дана и позвао све оне који желе да донирају како би што пре кренула санација преосталих кућа.

Он је најмлађем члану породице Дамјановић, четворогодишњем Филипу, овом приликом поклонио играчке којима се малишан веома обрадовао.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић захвалио се свим донаторима који тренутно раде на изградњи кућа у Обреновцу.

– Наши пријатељи из Уједињених арапских емирата и Кувајта су преузели на себе обавезу да изграде 36 кућа у Обреновцу, УНОПС остатак, али има и људи добре воље као што је агенција YUTA која је породици Дамјановић донирала потпуно нову кућу. Ми смо свима неизмерно захвални. Ово је пут који води ка томе да сваки Обреночанин дочека зиму у свом новом дому. Трудићемо се да грађанима који су добили новац по решењима донирамо грађевински материјал и све оно што општина добија од донатора. Овом приликом апелујем на све људе добре воље да определе грађевински материјал како би све породице могле да дочекају безбедно зиму. До сада је у Обреновцу изграђено 12 кућа. Укупно ће се радити 62 куће које имају правоснажно решење и још око десетак породица чека на добијање решења. Општина Обреновац у најкраћем року издаје дозволе и омогућава потпуно бесплатно прукључење на комуналне услуге како би сам процес изградње трајао што краће. Ова кућа у насељу Шљивице је доказ како се за 28 радних дана можете добити потпуно функционалан дом – казао је Чучковић. 

Бобан Дамјановић, домаћин нове куће, захвалио је свима који су помогли да његова породица не живи више у шатору и рекао да је кућа била скоро цела уништена у поплавама и да се на крају урушила. 

– Подигли смо кредит како бисмо кренули у санацију, а у међувремену смо сазнали да ћемо добити нову кућу. Без ове помоћи само бих могао да подигнем темељ и можда једну просторију, а сада је ова кућа иделна за целу породицу – рекао је Дамјановић.

Александар Сеничић, директор Националне асоцијације туристичких агенција (YUTA), рекао је да је велико је задовољство што су могли да помогну овој породици. Према његовим речима, комплетна заједница је препоручила породицу Дамјановић и то је био начин да се ова асоцијација укључи у ову акцију. 

{youtube}5IIBnkJ9IyA{/youtube}