Градоначелник Београда Синиша Мали посетио је данас Дражевац, чији су становници по први пут добили градску воду и поручио да ће у северном делу Обреновца питање водонсадбевања бити решено у наредних неколико месеци. 

Он је најпре обишао пумпну станицу у овом селу, а затим и породицу Степановић која је добила воду. Градоначелник Мали је рекао да је данашњи повод за обилазак Обреновца мало другачији у односу на редовне обиласке ове општине након поплава.

– Мештани у Месној заједници Дражевац први пут откад живе овде данас су добили градску воду. Завршено је пет километара водоводне мреже у овом делу насеља, а Град Београд и општина Обреновац на овоме неће стати. У наредним месецима завршићемо још неколико километара водоводне мреже, како би читав северни део општине Обреновац имао прикључак на градску воду. Ово је значајна ствар јер нема разлога да рубне општине града и људи који живе даље од центра на било који начин имају другачије услове живота. ЈКП “Београдски водовод и канализација” заједно са општинама ради на томе да завршетак водоводне мреже буде концентрисан управо у рубним и приградским општинама како би се у наредних неколико година у потпуности заокружио водоводни систем града Београда – рекао је Синиша Мали. 

Он је подсетио да је завршена изградња Фабрике за пречишћавање воде “Макиш 2” и најавио да ће следеће године почети обнова постројења Фабрике “Макиш 1”, као и да ће реконструкција, обнављање и изградња недостајуће водоводне мреже бити приоритети.


Градоначелник је нагласио да су људи који живе у Дражевцу такође дали допринос тако што су се сами организовали и започели овај пројекат, а општина је само убрзала целу процедуру и на тај начин олакшала реализацију пројекта.

Дејан Степановић, мештанин овог села чија се породица бави пољопривредом, рекао је да је велики корак за њих што су добили чисту пијаћу воду и што више неће морати да користе бунаре.

– Ми смо староседеоци, живимо овде откад знамо за себе, а градску воду никад нисмо имали. Једини начин снабдевања водом за нас су били бунари, а када нестане воде у бунару користили смо цистерне и тако се сналазили. Сада тога више нема – рекао је он.

Обиласку села Дражевац присуствовали су и Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац, Мирко Вранешевић, заменик председника општине и директор ЈКП “Водовод и канализација” Ненад Радојевић. 

{youtube}5IIBnkJ9IyA{/youtube}