Компанија Knauf Insulation уручила је Фондацији “Новак Ђоковић” изолационе материјале у вредности од милион динара, који ће бити искоришћени за радове на обнови и реконструкцији вртића “Весељко”, највећег предшколског објекта у Обреновцу.

Генерални директор Knauf Insulation за земље Балкана, Кипра и Малте Тихомир Цивкаровски приликом уручења донираног изолационог материјала изјавио је да је природно да се свима јави жеља за помоћ угроженима када се догоде велике несреће, као што је ова која је задесила Обреновац и Србију у мају ове године.

– Искрено нам је жао што су становници Обреновца, а међу њима и много деце, морали да преживе такво искуство – рекао је Цивкаровски и додао да им је са друге стране драго што су у могућности да изолационим материјалима помогну обнову вртића и на тај начин омогуће најмлађима да време проводе у квалитетно реновираном и здравом простору за игру и учење.

Пројект менаџер “Новак Ђоковић” Фондације Горана Џуџа Јаковљевић захвалила се у име целог тима компанији Knauf на помоћи и нагласила да Фондација чини све што је у њеној моћи да што пре заврши објекат “Весељко” у Обреновцу у чијем је саставу и централна кухиња, како би се деца вратила у вртиће и наставила да уче и играју се са својим другарима.

– За обнову, реконструкцију и опремање вртића “Весељко” наменили смо више од пола милиона евра, водећи рачуна да сви радови, као и материјали буду врхунског квалитета. Због тога нам је неизмерно важна донација компаније Knauf која је обезбедила материјале за изолацију подова и преградних зидова у вртићу “Весељко” – навела је Јаковљевић.

Компанија Knauf Insulation донирала је 1.500 м2 камене вуне намењене подној изолацији и припадајуће рубне траке, неизоставни део изолације за под (94 пакета), затим 250 м2 камене минералне вуне за преградне зидове и припадајуће фолије у саставу овог система.

Ова донација се реализује у саставу KIND (Knauf Insulation in Natural Disasters) кампање, где су Knauf филијале из целог света донирале помоћ у новцу Црвеном крсту, а материјал се донира вртићима.

Извор: Танјуг