Јавно комунално предузеће “Обреновац” набавило је нове контејнере, контејнере за одношење кабастог отпада, канте за домаћинства и уличне канте.

Према речима директора ЈКП “Обреновац” Милана Вукашиновића у мајским поплавама је оштећен велики број судова за одлагање комуналног отпада.

– Због штете изазване поплавама у мају остали смо без одређеног броја судова за одлагање отпада, контејнера, дворишних и уличних канти. Набавили смо три стотине контејнера, 3000 канти за домаћинства, двадесет контејнера за шут и кабасти отпад и 250 корпи за отпатке. Сви грађани који до сада нису заменили канте то могу урадити тако што ће доћи у зграду ЈКП-а, јавити се у собу број 4 и одмах потом подићи нову канту. Што се тиче одношења смећа, нисмо мењали распоред. Оно се односи по уходаном распореду који је постојао и пре поплаве. Што се тиче одношења кабастог отпада и шута сада имамо 45 контејнера и 4 камиона који те контејнере одвозе. Молим суграђане да имају стрпљења јер је рок за довожење контејнера 24 сата. Неупоредиво јефтиније је да један човек дође, довезе и одвезе контејнер, него да након уклањања отпада машином и камионом се та улица прво очити, па онда опере. Зато молим све суграђане да нас зову јер контејнера за кабасти отпад има довољно. Број телефона је 0648322556 – казао је Вукашиновић. 

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић истакао је да је велико пожртвовање радника Јавно комуналног предузећа током, а и након поплаве помогло да Обреновац поново заживи. 

– Желим да похвалим раднике ЈКП-а који су даноноћно радили свих ових претходних месеци. Они су успели да пронађу све судове које је вода однела и они ће служити као резерва новим судовима које је набавила Градска општина Обреновац. Успећемо да обновимо све оно што је изгубљено и уништено у поплави. Ова инвестиција је коштала Градску општину Обреновац 20 милиона динара. Циљ је да Обреновац буде комунално уређен и чист. Желим да апелујем на Обреновчане да сви заједно чувамо имовину, јер ће нам све ово требати у наредном периоду – казао је Чучковић. 

Начелница Одељења за инспекцијске послове ГО Обреновац Светлана Перишић најавила је да ће од 1. октобра кренути у појачано кажњавање несавесних грађана који свој кабасти отпад остављају на местима која за то нису предвиђена. 

{youtube}zEwe4i4PTeE{/youtube}