ЈКП “Топловод” Обреновац почеће следеће недеље са топлим пробама даљинског система грајања.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да се са топлим пробама креће следеће недеље како би се велика насеља повезала на грејање пре почетка грејне сезоне.

– Овим путем апелујем на све суграђане који су склонили радијаторе да то благовремено пријаве како би радници ЈКП “Топловод” могли да изађу на терен и предупреде евентуална оштећења њихових домова која су већ поплављена. Желимо да 1. новембар дочекамо са потпуно заокруженим и обновљеним свим комуналним системима који су оштећени у поплави – казао је Чучковић. 

Директор ЈКП “Топловод” Борис Ивковић рекао је да је 23. септембра настављено са пуњењем секундарне мреже у оним деловима града где то није до сада урађено.

– Такозване хладне пробе су почеле у Дудовима, у насељу Сунце и оним деловима града где до сада то нисмо били у могућности да урадимо. Топлификациони систем је претрпео велику штету, међутим све наше активности усмерене су ка томе да се систем оспособи како би грађани имали грејање као и до сада, тј. до пре поплаве. Ми ћемо све оно што је могуће заменити и оспособити. Наша велика непознаница је 400 километара мреже закопане под земљом, јер не постоји технологија која може детектовати оштећења на мрежи. За сада, први показатељи су охрабрујући. Већ десетак дана је на примарној мрежи притисак на осам бара и не видимо веће губитке. Ни секундарна мреже не показује да има већих губитака. Очекујемо да ће губитака и хаварија бити нешто више ове зиме, чак претпостављамо и на којим местима, али ћемо бити спремни лагером и уговором о хаваријским интервенцијама и трудићемо се да све кварове отклонимо брзо и у току једног дана како грађани не би трпели због проблема у снабдевању топлотном енергијом – рекао је Ивковић.