Породица Нешић, чија је кућа у насељу Рвати код Обреновца потпуно уништена у мајским поплавама, може очекивати да ће се до зиме, захваљујући донацији ЕУ, уселити у потпуно нови стамбени објекат, на чијој се изградњи протеклих дана интензивно ради.

Реч је о једној од 129 приватних кућа на подручјима погођеним поплавама које ће се изнова градити средствима ЕУ, а још 760 кућа које су претрпеле мања оштећења биће санирано.

Шеф делегације ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт је, обилазећи радове, рекао да ће током наредних недеља слична градилишта ницати широм Србије.

– Желимо да пратимо радове, нећемо толерисати одуговлачења и сигуран сам да ће грађевинари радити пуном снагом да породица Нешић што пре добије нову кућу – рекао је Девенпорт.

Министарка без портфеља задужена за евроинтеграције Јадранка Јоксимовић прецизирала је да је породица Нешић имала кућу од 60 квадрата, а да ће нова кућа имати 80 квадрата.

– Ми се на сваки начин трудимо да обновимо живот сваког човека који је претрпео штету. Да ли то иде довољно брзо? Нисам сигурна да бисмо ми, да се налазимо у истој позицији, били задовољни, али чланови породице Нешић су задовољни што ће добити нову кућу – рекла је Јоксимовић новинарима.

Према њеним речима, та породица би у нови дом требало да се усели до краја године, а представници ЕУ и владе ће, како је поручила, у наредном периоду обилазити градилишта како би се уверили да градња кућа тече по плану.

Будућа житељка куће Боринка Нешић изјавила је, видљиво ганута, да је задовољна начином на који јој је помогла ЕУ и свиме што је држава урадила како оштећени грађани не би били очајни и беспомоћни у несрећи која их је погодила.

Извор: Танјуг 

{youtube}VuSIzeA_dmI{/youtube}