Од данас почиње сезона пријављивања на летње међународне волонтерске кампове! У периоду од 14 до 15 часова, у канцеларији број 14 у општини, сваким радним даном можете да се се пријавите на један од 2500 кампова. Целокупну листу кампова у свету пронађите овде.

За оне који се питају да ли је то за њих, згодно је поновити да су кампови отворени за СВЕ људе добре воље, тинејџере, пензионере, студенте, не-студенте, са добрим или лошим просеком, младе и оне који се тако осећају, тетке, ујне, бабе, деде и чак цитаве породице. Треба само да имате основно знање елнглеског језика и да желите да упознате свет око себе. Ако немате много новца да, на пример, одете на Исланд на камп, можете исто тако лепо да се проведете и у региону, у Бугарској, Мађарској, Турској или Грчкој.

На кампу- смештај и храна су бесплатни, надокнада за одлазак на камп износи 4000 динара, 2000 динара ако идете на други камп у току године, а сви даљи су без надокнаде. Поред тога, добићете бесплатно и European Youth Card (познату као Еуро26), а по повратку са кампа мозете да дођете и преузмете своју волонтерску књижицу, и наравно, да са нама поделите утиске.

У четвртак 25. марта у Канцеларији за младе, у 20 часова, биће одржана презентација међународних волонтерских кампова.