Веће градске општине Обреновац, дана 18. марта 2010.године, на основу члана 55. Статута градске општине Обреновац (“Сл. лист града Београда” бр. 44/08 и 4/10), чланова 3 и 47 Пословника о раду Општинског већа градске општине Обреновац, (“Сл. лист града Београда” бр. 2/05) и члана 4. става 2. Правилника о начину и поступку остваривања права на доделу средстава из буџета градске општине Обреновац за програме и пројекте из области културе од значаја за градску општину Обреновац

VI-13 бр. 020-2/9 од 28.01.2008. године, разматрајући текст Конкурса за учешће у финансирању програма и пројеката из области културе средствима буџета градске општине Обреновац за 2010. годину који је предложила Комисија Већа за културу и образовање, донело је следећи

З А К Љ У Ч А К

  1. ДАЈЕ СЕ сагласност Комисији за културу и образовање Већа градске општине Обреновац да распише Конкурс за учешће градске општине Обреновац у финансирању програма и пројеката предузећа и установа, уметничких удружења, група уметника и других асоцијација, као и уметника појединаца, са регистрованом делатношћу на територији градске општине Обреновац, са 4.000.000,00 динара (четиримилионадинара) од укупно планираних средстава за културу буџета градске општине Обреновац за 2010. годину по коме ће се одабрати и финансирати програми и пројекти из области културе у 2010. години, као што су:

  • заштита културних добара,

  • сценско стваралаштво,

  • визуелне уметности,

  • књижевна делатност,

  • издавачка делатност,

  • културно уметнички аматеризам,

  • међународна културна сарадња,

  • музичко сценско стваралаштво,

  • манифестациони програми и фестивали.

Учесници овогодишњег Конкурса чији су програми финансирани средствима буџета градске општине Обреновац у 2009. години у обавези су да Комисији за културу и образовање уз пријаву на конкурс доставе и извештај о утрошку добијених буџетских средстава у 2009. години.

Текст Конкурса саставни је део овог Закључка.

  1. Конкурс ће бити отворен од 19. марта до 09. априла 2010. године.

       Овај Закључак са текстом конкурса објавити на огласној табли градске општине Обреновац и преко локалних средстава јавног информисања.

  1. Комисија за културу и образовање ће у року од 15 дана од дана завршетка конкурса Већу градске општине достави извештај о одабраним програмима и пројектима, са предлогом који ће се пројекти финансирати и са којим износом.

  1. Расписани конкурс спровешће Комисија за културу и образовање Већа градске општине Обреновац.

Некомплетне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Обрасце конкурса заинтересовани могу подићи на инфо-центру градске општине Обреновац или овде.

Попуњене пријаве на конкурс са програмима и пројектима доставити на адресу градске општине Обреновац, ул. Вука Караџића бр. 74, на име Новице Филиповца, председника Комисије за културу и образовање.