Данас је у згради Градске општине Обреновац одржан састанак представника Уједињених нација за храну и пољопривреду и секретара месних заједница које су поплављене за време мајских поплава.
 
Тема састанка била је прикупљање података, преко месних заједница, о свим поплављеним пољопривредним газдинствима како би се истим помогло.
 
Славица Ивановић, саветник за пољопривреду Градске општине Обреновац, је рекла да ће од понедељка, 25. августа, почети попуњавање пријавних формулара.
 
– Пријавни формулари ће се попуњавати и предавати у зградама месних заједница у нашим селима, сваким радним даном следеће недеље од 7.30 до 15.30 часова. Пријаве ће подносити пољопривредна газдинства која су била поплављена. У формулар ће се уписивати основни подаци, као и стање пре поплаве и након поплаве. Тражиће се подаци о површини земље која је била поплављена, подаци о страдалој стоци и слично. План је да се прикупљање података ради једну недељу, обрада података још једну, а прва помоћ коју ће добити пољопривредници би требало да стигне крајем септембра и почетком октобра – казала је Славица Ивановић. 
 
{youtube}t3_15whph2w{/youtube}