У обреновачким школама – четири основне и три средње настава ће почети на време – 1. септембра, а почетак школског звонца ђаци ће дочекати на вишим спратовима јер се приземља обнављају од штета у мајским поплавама, најавили су данас надлежни.

Обнова три дечја вртића биће завршена почетком септембра, док ће реконструкција четвртог, који је највише оштећен почети у истом месецу јер је потребно више новца.

– Уз сагласност градског Секретаријата за образовање и Министарства просвете извршићемо прерасподелу смена, како би се настава одржавала на горњим спратовима у објектима – рекао је председник општине Обреновац Мирослав Чучковић. 

Он је објаснио да ће се настава одржавати на вишим спратовима до 15 октобра када је крајњи рок да се заврше радови у школама, осим у Гимназији која је највише оштећена.

Према његовим речима, обнова зграде Гимназије ће сигурно трајати неколико месеци, а у складу са одлуком надлежних биће одређени делови тог објеката, потпуно безбедни за коришћење у ком ће гимназијалци похађати наставу.

Чучковић је, истакавши да ће школска година почети на време, додао да је штета на свих осам школских објеката тачно и прецизно утврђена.

Директорка Основне школе “Јован Јовановић Змај” Вера Ђорђевић објашњава да ће ђаци те образовне установе почети да похађају наставу 1. септембра на горњим спратовима а да ће, како се реновирање приземља буде завршавало, враћати у своје ученионице.

Ђорђевић је напоменула да ће се у призмљу прво реновирати учионице и да је обезбеђен и школски намештај неопходан за несметано похађање наставе.

– За ученике свих школа, па тако и ове, обезбеђен је намештај, ранчеви, уџбеници, школски прибор и све оно што је деци потребно за почетак наставе – рекла је директорка.

Обнова Основне школе “Јован Јовановић Змај” у Обреновцу за коју је 160.000 евра обезбедила ЕУ почела је у уторак, а радови би требало да буду завршени до 15. октобра.

За четири вртића оштећена у поплавама у сарадњи са донаторима обезбеђена су средства у износу од 230.000 евра, саопштено је из градске управе.

Санација три вртића се приводи крају, а за четврти вртић “Весељко” се у наредним данима очекује потписивање уговора о донацији од 100.000 евра након чега следи почетак радова на реконструкцији.

Извор: Танјуг