Припадници Војске Србије и данас су у Обреновцу наставили са рашчишћавањем терена од поплава, остатака уништених кућа и осталих објеката и тај посао би требало да буде завршен до недеље. 

На терену су ангажоване инжињеријске машине, багери, утоваривачи и камиони из разних јединица војске чији је задатак да до недеље потпуно уклоне 61 објекат како би могли да почну радови на изградњи кућа.

– Наш задатак је да 61 објекат, колико је у плану, а који има решења за рушење најкасније до краја ове седмице срушимо и уклонимо материјал, а планирано је још објеката за рушење, што ће зависити од темпа доношења решења и брзине рада на терену – каже потпуковник Живко Јовановић.

Он је изразио очекивање да ће рушење и уклањање остатака 61 објекта бити завршено до недеље, додавши да ће војска затим наставити да поступа по плану надлежних.
Јовановић је рекао и да припадници војске, организовани у Радну групу – састављену од осам подгрупа, истовремено раде на осам локација, односно објеката и да темпо којим радови иду обећава извршење задатака у року.

– Ангажоване су инжињеријске машине из инжињеријских јединица Копнене војске, моторна возила, утоваривачи, камиони и одређено људство које ради на рашчишћавању терена – прецизирао је он.

Обреновчанка из Книнске улице Словенка Копривица, којој је у поплави једна кућа тотално уништена а друга у великој мери оштећана задовољна је ангажовањем припадника војске који су још јуче рашчистити терен од остатака једног објеката.

– Да војска није дошла још ово не би било рашчишћено. Имам један објекат од воде срушен и један тотално уништен – рекла је Копривица.

Грађани Обреновца, иако задовољни ангажовањем војске која им помаже, и даље имају примедбе на администрацију која издаје решења о насталој штети.

Председник општине Мирослав Чучковић каже да је само јуче и прекључе издато 257, односно 315 решења и да надлежни дају све од себе како би тај посао, за више од 5000 особа завршили што пре.

– Наравно, ово је Србија и наилазимо на велике проблеме јер има породица у којима имовински спорови трају више година, а мој савет је да се барем на неко кратко време помире, узму новац за обнову па после да наставе свађе – каже он.

Чучковић истиче да општинска администрација са градом Београдом на 35 пунктова са 120 службеника ради даноноћо како би са људима из Канцеларије за обнову помогли да се овај посао заврши и да, пре свега, сваки динар заврши на правом месту.

Извор: Танјуг