Градоначелник Београда Синиша Мали, председник Скупштине града Никола Никодијевић и Ирена Вујовић, помоћник градоначелника присуствовали су јуче, заједно са премијером Александром Вучићем, почетку радова на обнови ОШ “Јован Јовановић Змај” у Обреновцу.

Градоначелник Београда истакао је да је уверен да ће радови на вртићима и школама бити завршени на време.

– За четири вртића оштећена у поплавама у сарадњи са донаторима обезбеђено је 230.000 евра. Санација три вртића се приводи крају, а за четврти вртић “Весељко” очекујемо у наредним данима потписивање уговора о донацији од 100.000 евра и након тога следи почетак радова на реконструкцији и тог вртића – рекао је Мали, саопштила је градска управа.

Према његовим речима, оно што је важно за грађане Обреновца је да, док се не заврши последњи вртић “Весељко” у коме се налази централна кухиња, обреновачки вртићи храном ће се снабдевати из вртића у Стублинама и ПУ “Чукарица”.

– До сада је много тога урађено у сарадњи са донаторима како би вртићи почели да се поправљају на време, а за новац који смо добили од ЕУ морамо да прођемо одговарајућу процедуру. Јавне набавке су урађене у рекордном року, како би реконструкције почеле што пре и како бисмо то што радимо урадили на прави начин – рекао је Мали.

Градоначелник Београда захвалио се свим донаторима који су изразили жељу и спремност да помогну.

Наводећи да су данас почели радови на ОШ “Јован Јовановић Змај”, он је рекао да ради санација и осталих школских објеката.

У међувремену, настава ће се одвијати на вишим спратовима, у две или три смене, по наставном плану који одговара ђацима.

Извор: Танјуг