pumpe toplovod

pumpe toplovodНакон мајских поплава које су задесиле Обреновац Јавно комунално предузеће “Топловод” је претрпело највеће штете. Циркулационе пумпе које су се налазиле у подстаницама су оштећене. Како би се тополовдна мрежа припремила за нову грејну сезону набављене су нове пумпе. ЈКП “Тополовод” издвојило је 11 милиона динара за њихову набавку.

Заменик директора ЈКП “Топловод” Сретен Јовичић рекао је да су ове пумпе врло важан сегмент даљинског система грејања.

– Набављено је 134 пумпе. Укупно пре поплава било је 326 пумпи које ми одржавамо и све оно што не заменимо новим успећемо да ремонтујемо до почетка грејне сезоне – казао је Јовичић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да је ово доказ да ће ово предузеће бити потпуно спремно за грејну сезону.

– Радници “Топловода” су више од два месеца на терену и обнављају систем и проверавају све уређаје који су потребни да би систем нормално функционисао. Морам да напоменем да ствари на терену стоје добро. Примарни део мреже је напуњен водом и нема већих губитака. Оно што је неопходно да се замени како би систем функционисао биће замењено како би грађани Обреновца имали грејање и ове зиме као и сваке претходне. То ће коштати доста. Финансијери су Канцеларија за обнову Владе Републике Србије и Град Београд, као и Градска општина Обреновац – рекао је Чучковић.

Заменик председника Градске општине Обреновац Драгослав Мршевић рекао је да све службе мукотрпно раде како би се спремно дочекала зима у Обреновцу.

– Ради се буквално 24 часа дневно како би се успоставило нормално снабдевање водом, рад канализације и провера топловодне мреже. Јавно комунално предузеће даноноћно чисти град. Оно што је најбитније за Обреновац у овом тренутку јесте да се спремно дочека зима, а самим тим и да грејање буде као и претходних година. То је тренутно приоритет и на томе радници Јавног комуналног предузећа “Топловод” раде пуним капацитетима. Ова опрема која је стигла и свакодневно ангажовање запослених нас чини оптимистима да ће сви комунални системи у наредном периоду функционисати нормално – казао је Мршевић.

{youtube}0ggugOYmRDw{/youtube}