VUL 1611

VUL 1611Данас је у Првој обреновачкој основној школи Фондација Ана и Владе Дивац уручила донацију вредну 80 хиљада евра за санацију и обнову ове школе која је страдала у мајским поплавама.

Аница Дивац из Фонда Ана и Владе Дивац захвалила се донаторима који су донирали новац за обнову Прве обреновачке основне школе.

– Драго ми је што данас можемо да најавимо почетак радова у Првој обреновачкој основној школи и да смо захваљујући нашим донаторима, Удружењу ”Ди транспортшафтнер”, словеначкој фирми ”Тимо ком” и Министарству спољних послова Владе Пољске омогућили комплетну реконструкцију на целом објекту. Радови почињу за два дана. Пољска влада донирала је 58 хиљада евра и тај део ће ићи за реконструкцију старог дела зграде и реконструкцију фасаде на целом објекту. Нови део објекта реконструисаће се новцем транспортноог удружења ”Ди траснпортшрафтнер” у износу од 22 хиљаде евра. Такође Фондација Ана и Владе Дивац је омогућила и реконструкцију вртића “Невена” у вредности од 40 хиљада евра, као и реконструкцију игралишта и мобилијара у Обреновцу у вредности од 20 хиљада евра – казала је Аница Дивац.

 Директорка Прве обреновачке основне школе Сања Чолић рекла је да се фирма ”Тимо ком” јавила непосредно после поплаве.

– Након само неколико дана фирма ”Тимо ком” нас је звала са жељом да нам помогне и јако ми је драго да је до те сарадње дошло и да ће се комплетна школа средити уз помоћ Фондације Ана и Владе Дивац.  Хвала и Влади Републике Пољске на донацији. У року од два дана кренућемо са радовима и ја се надам да ћемо спремно дочекати почетак школске године. Морам да похвалим и раднике школе, као и волонтере, који су обавили припремне радове у виду чишћења и обијања зидова – казала је Сања Чолић.

Новица Филиповац, члан Већа градске општине Обреновац, рекао је да се радови у Основној школи ”Јефимија” приводе крају.

– У основној школи ”Јефимија” радови су при крају, има још десетак дана да се ради. Ова школа има капацитете за 2000 ученика и ја се надам да ћемо уз помоћ Градског секретаријата и Министарства просвете, науке и технолошког развоја успети да ученицима Гимназије и Пољопривредно-хемијске школе омогућимо да наставу похађају у Обреновцу. Првог септембра кренуће школска година и то је оно што је извесно. Захваљујући донаторима надам се да ћемо успети да већину објеката припремимо како би ученици кренули у своје матичне школе – казао је Филиповац.

Тина Панџа из фирме ”Тимо Ком” рекла је да ово није прва донација удружења транспортних фирми ”Ди транспортшафтнер” ком припада и та компанија. Од донираних 22 хиљаде евра половину су сакупили личним донацијама запослени из удружења.

{youtube}2xGecJnzW2w{/youtube}