VUL 9363

VUL 9363Градоначелник Београда Синиша Мали захвалио је председнику Владе Републике Србије Александру Вучићу који је обезбедио донацију од десет компјутера и штампача неопходних како би се брже и ефикасније издавала решења грађанима чије су куће поплављење и којима држава исплаћује одштету.

– Председник Владе Републике Србије Александар Вучић обезбедио је данас лично донацију Скупштини града Београда од десет компјутера и штампача. Ова опрема ће већ данас бити упућена у Обреновац како би се убрзало издавање решења грађанима чије су куће поплављене. Скупштина града Београда је обезбедила да 31 правник из Градске управе, наших градских општина и градских предузећа буде присутан у Обреновцу како би се убрзало издавање решења грађанима. Поред тога, од сутра у Обреновцу ће бити присутно и 15 техничких лица која ће помагати припрему решења односно вршити преглед документације грађана. То значи да ће из града на терену бити 46 људи, а заједно са колегама из Управе градске општине Обреновац имаћемо преко 60 људи који ће радити на овом послу. Град Београд је прошле недеље обезбедио донацију од пет компјутера и штампача од компаније “Комтрејд”, а општина Обреновац је данас добила донацију од пет компјутера. Уз донацију коју је данас обезбедио премијер Вучић наши људи на терену ће бити технички оспособљени да издају до 300 решења дневно и да сви грађани Обреновца који имају право на помоћ државе решења добију до краја августа – истакао је градоначелник Београда Синиша Мали.

Почела је исплата материјалне помоћи грађанима чије су куће оштећене у мајским поплавама. Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да ће током августа у општини Обреновац бити издата сва решења за обнову поплављених кућа онима који немају имовинско-правне проблеме у својим домаћинствима. Чучковић је рекао да постоје имовинско-правни проблеми код једне трећине становника Обреновца.

Извор: Студио Б