1593381 kzn Kratki metar v

1593381 kzn Kratki metar vБеоградски фестивал документарног и краткометражног филма биће одржан од 2. до 6. априла под покровитељством Секретаријата за културу града Београда.

На овогодишњој, 61. смотри, такмичиће се 53 филма, од којих је 31 домаће остварење, док ће укупно, са пратећим програмом бити приказано 135 документарних и филмова кратког метра, истакнуто је данас на конференцији за новинаре у Старом двору.

Ово је други календарски филмски фестивал, чији је оснивач град Београд, рекао је градски секретар за културу Владан Вукосављавић. 
Он је подсетио да је ово наш најстарији филмски фестивал, али и један од најстаријих фестивала у Европи и свету, због чега га град Београд и ресорни секретаријат посебно негују. Вукосављевић је позвао публику да у току пет фестивалских дана погледа што више  врхунских остварења. 

Фестивал отвара пољски документарни филм “Joanna”, редитељке Анете Копач, која ће овом приликом и допутовати у Београд. Такође, публика ће у пратећем програму имати прилику да види најбоља оставарења са Римског независног фестивала филма, али велики број остварења домаћих аутора који раде или студирају у иностранству. 

Фестивал под слоганом ЛОЛ (laughing out loud) биће одржан у Дому омладине Београда, Дворани културног центра и биоскопу “Фонтана”, саопштили су организатори.

Извор: Беоинфо