Данас је у Градској општини Обреновац организована додела годишњих карата за превоз на релацији Обреновац-Београд за 2014. годину најбољим студентима са територије Градске општине Обреновац. Годишње карте су студентима уручили представници ауто-превозника “Трансјуг” и “Банбус”.

Годишње карте за превоз добило је 23 студената, и то 20 студената факултета и високих школа чији је оснивач Република Србија и 3 студената акредитованих приватних факултета. 12 годишњих бесплатних карата за превоз донирао је “Трансјуг”, а 11 годишњих карата ”Банбус”. Награђеним студентима ће сваког месеца бити уплаћиван износ на студентске персонализоване Бусплус картице.

Председик Комисије за образовање и члан Већа општине Обреновац Новица Филиповац рекао је да је ово други конкурс за студенте који је расписала општина.

– Први конкурс је подразумевао доделу награда најбољим студентима у износу од по 72 хиљаде динара, а други конкурс је обухватио доделу 23 годишње бус плус карте. Захваљујем се нашим спонзорима, предузећима “Банбус” и “Трансјуг”, који су и ове године омогућили да наши студенти добију бесплатне карте за превоз до Београда. Надам се да ће ово бити добар стимуланс и осталим студетима да постижу и боље резултате како би им омогућили лакше школовање. Од првог априла креће уплата на њихове бус плус картице и надам се да ће они то максимално искористити – казао је Филиповац. 
 
Филип Ковачевић, представник предузећа “Банбус”, рекао је да то предузеће већ трећу годину учествује у награђивању најбољих обреновачких студената.
 
– Заиста је одличан осећај када можете као друштвено одговорно предузеће да помогнете најбољима у свом граду. Овим младим и перспективним људима ће наша донација помоћи да лакше заврше факултете. У предузећу “Банбус” смо и ове године са великим задовољством прихватили да стипендирамо са бус плус допунама студенте и надам се да ће се и у будућности ова сарадња наставити – рекао је Ковачевић.
 
Никола Јаковљевић, студент треће године стоматологије, рекао је да му ова награда веома значи.
 
– Мени лично, а верујем и осталим колегама, ова награда веома значи јер се дешава да некада и по два пута дневно идем за Београд до факултета. Заиста ми је драго што општина организује овакве конкурсе и што већ другу годину за редом имам могућност да бесплатно путујем за Београд – казао је Јаковљевић. 
 
{youtube}FojphIyRwBw{/youtube}