Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић обишао је данас радове на обилазници у улици Краља Александра. Радови се приводе крају и у наредних месец дана би обилазница требало да буде пуштена у саобраћај. 
 
 Чучковић је овом приликом истакао да ће део пута од раскрснице Забранског пута и улице Краља Александра до кружног тока бити потпуно реконструисан.
 
– Мораће да се извади труп пута и да се направи такав тампон да издржи саобраћај који ће бити већег интензитета него до сада. Апелујем на све рекреативце и Обреновчане који буду ишли у Забран у наредних тридесет дана да имају стрпљења или да користе пешачку стазу, јер ће овде бити присутна механизација и отежан саобраћај.
 
Према речима Чучковића план је да целом дужином улице Краља Александра постоји тротоар, како би пешаци могли безбедно да стигну до Забрана.
 
– Са Саветом друге месне заједнице смо се договорили да хумус који је овде скинут са терена употребимо како би нивелисали терен у насељу Тополице и попунили неке рупе које се ту налазе већ две деценије. Направили смо и физичку препреку на мостићу, тако да више ни аутомобили не могу да иду пешачким стазама од Хотела “Обреновац” до насеља Тополице.
 
Мирослав Чучковић се овом приликом осврнуо и на асфалтирања Бањанског пута.
 
– Надзорни орган који ради на тој деоници је приметио да је на неколико места у дужини од преко десетак метара упропашћена траса и да се мора вадити труп пута. Ми смо одрадили нову јавну набавку у складу са законом и тај тендер се завршава 4. априла, тако да чим добијемо извођача настављамо са реконструкцијом. Реконструисали смо пет мостова и проширили пут, али на ово нисмо могли да рачунамо. Не желимо да дођемо у ситуацију да, попут Ваљевског пута, за неколико година имамо урушен пут. Траса Бањанског пута се мора одратити квалитетно како би трајала и наредних деценија, а не само неколико година. Након 4. априла машине ће се вратити на ту деоницу, а три недеље је рок за извршење тих радова. Надам се, ако све протекне како треба са јавним набавкама, да ћемо до Ђурђевдана имати и обилазницу и Бањански пут пуштене у сабраћај – закључио је Чучковић.
 
{youtube}qDUgnUOAJX4{/youtube}