Данас је трећа група матураната Техничке школе “Обреновац”, у организацији Градске општине Обреновац, отпутовала у Крагујевац у посету фабрици “Фиат”.
 
Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић испратио је матуранте и том приликом рекао:
– Првенствено желим да се захвалим нашем ауто превознику “Трансјуг” који превози школску децу у Обреновцу. Наиме, ова компанија бесплатно превози све матуранте до фабрике “Фиат” у Крагујевцу. Мислим да је то велики допринос развоју образовања у Обреновцу. Наша идеја и јесте да сваком ђаку из Техничке школе и Гимназије омогућимо да виде како функционишу највеће светске компаније. Сутра једна таква компанија може доћи и у Обреновац и они се у њој могу запослити. У току су преговори са “Тојотом”. Идеја јесте да они на лицу места виде како реална привреда функционише. На тај начин могу пројектовати своју будућност, што и јесте циљ Градске општине Обреновац – казао је Чучковић.
 
На данашњи обилазак фабрике “Фиат” упутило се преко шесдесет ученика три одељења Техниче школе. Према речима кооординатора практичне наставе Радисава Вилотића овај обилазак им се рачуна као практична настава.
 
– Данас су отишла три одељења и то аутомеханичари, једно одељење машинске струке и једно одељење електро струке. Ова деца раније нису имала прилику да виде тако велики и савремен погон, јер се сва пракса обавља у Обреновцу и ретко у Београду – казао је Вилотић. 
 
{youtube}p_-ETvOHzug{/youtube}