Данас је у свим школама у Градској општини Обреновац обележена школска слава Свети Сава. Ученици Прве обреновачке основне школе били су домаћини славе и они су тим поводом приредили пригодан културно-уметнички програм, а сечењу колача присуствовао је и председник Скупштине градске општине Обреновац Жељко Јоветић.

Он је том приликом рекао да је Прва обреновачка школа установа којом сви треба да се поносимо.

– Прва обреновачка школа је трећа најстарија школа у Србији која ове године пуни 190 година постојања. Сматрам да према образовању треба потпуно другачије да се односимо и надам се да ће се у будућности много више пажње обраћати на образовање и да оно неће бити ресор за поткусуривање, већ ресор који је највећа инвестиција у овој земљи – казао је Јоветић. 

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић био је, такође, у овој школи и том приликом честитао славу свим ученицима у Обреновцу.

– Свим ученицима, родитељима, наставном и ненаставном особљу честитам славу Светог Саву. Мислим да је данас дан када сви треба да се замислимо да ли је знање и образовање нешто што треба да буде на маргинама друштва или да ми као општина и држава морамо да уложимо огромна средства у образовање и нова знања. Образовање једино може да извуче Србију из кризе и да буде сигуран показатељ да се са правим знањем може наћи право запослење. Сматрам да је данас потребно имати дефинисану стручну праксу коју финансира општина, али и радити на побољшању услова за рад и учење у сеоским школама, како би сеоска деца имала идентичне услове као и она у граду – рекао је Чучковић.

Вршилац дужности директора  Прве обреновачке основне школе Сања Чолић је истакла да је поносна што је та школа домаћин славе.

– Јако нам је драго што смо уз општину домаћини школске славе Свети Сава. Ми ове године прослављамо велики јубилеј, 190 година ове школе, и у току прошле недеље смо имали низ активности у вези са тим. Данас ће наши ученици учествовати на Светосавској академији и са тим би заокружили прославу школске славе – рекла је Сања Чолић.

{youtube}8mQ3WEQqnug{/youtube}

{youtube}tIpvEP_ipCg{/youtube}

{youtube}67gE7VVKFRw{/youtube}