мала моштаница пакетићи 2

мала моштаница пакетићи 2Савет месне заједнице Мала Моштаница је данас, поводом школске славе Свети Сава, поделио пакетиће свим ученицима и предшколцима истуреног одељења Основне школе ”14. октобар” у Малој Моштаници.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић и председник Савета месне заједнице Мала Моштаница Иван Лазаревић поделили су преко деведесет слатких пакетића.

Иван Лазаревић рекао је подсетио да је ово друга година за редом како се деле пакетићи.

–  Савет чини све што је његовој моћи да се побољшају услови за наставу у овој школи. Уовој години у плану је увођење централног грејања, како би се настава одвијала као и у матичној школи. Такође, увели смо и интернет и линију за кабловску телевизију – казао је Лазаревић.

мала моштаница пакетићи 1

Новица Филиповац, члан Већа градске општине Обреновац задужен за образовање, истакао је да ће се у свим истуреним одељењима у Обреновцу побољшати услови за извођење наставе.

– Планирано је да се настави са увођењем централног грејања у свим истуреним одељењима на територији општине. Послали смо захтев Градском секретаријату за образовање који је и надлежан за то и надамо се позитивном одговору. Морам да напоменем да нам Јавно комунално предузеће ”Топловод” много помаже, јер је израдило пројектну документацију за грејање и поред тога донирало две пећи на пелет. Оно што такође треба урадити у школи у Малој Моштаници је замена потпорног зида, уређење улаза у школу, као и регулација септичке јаме у наредном периоду. Градска општина Обреновац ће се трудити, у зависности од расположивих средстава, да све ове проблеме реши током ове године како би деца имала идентичне услове као и ђаци у граду – казао је Филиповац.

Поводом прославе школске славе Свети Сава ученици истуреног одељења у Малој Моштаници гостима су приредили пригодан културно-уметнички програм са рециталом и песмама посвећеним Светом Сави.

{youtube}qbSPfpBv3Qw{/youtube}