У насељу Дудови извршени су радови на унапређењу система јавне расвете, замењене су инсталације, а старе и покварене сијалице су замењене новим.

Владимир Лалић, члан Већа градске општине Обреновац, рекао је да је ово наставак радова на уређењу јавне расвете у Обреновцу.

– После насеља Ројковац, Сава и Рвати дошло је на ред и насеље Дудови. Оно што је важно истаћи је да се овде не ради само о побољшању квалитета осветљености јавних површина, него и о ефикаснијим сијалицама. Трошкови јавне расвете ће зато бити знатно нижи, а и еколошки су прихватљивије – казао је Лалић.

Заменик директора Јавног предузећа за изградњу Обреновца Бранко Матић објаснио је да процес рационализације утрошка електричне енергије није само подразумевао замену сијалица. 

– Ми смо на територији наше општине поред старих и еколошки неприхватљивих сијалица заменили и 34 ормана за јавну расвету, такозваних Н боксова. Са овим ћемо успети да уштедимо до тридесет посто енергије у односу на то колико је било трошено до сада. Са овим новим Н боксовима током ноћи и у сатима када није потребно да сијалице светле пуним интезитетом смањујемо напон и оне светле до неких 50 процената од њихове јачине, док се у часовима када се повећава интезитет саобраћаја осветљење појачава – казао је Матић. 

Славица Милосављевић, председница Савета месне заједнице Дудови, нагласила је да је сада насеље осветљено како треба и да су аутомобили и имовина грађана Дудова много безбеднији, јер не постоји део насеља који није прописно осветљен.

{youtube}BWHasF09ITE{/youtube}