У насељу Циглана данас су почели радови на замени комплетне водоводне мреже. Радове је са сарадницима обишао председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић.

Он је том приликом рекао да су радови на водоводној мрежи у улици Војводе Мишића при крају, па се почело и са радовима на Циглани. 

– Овде водоводна мрежа није реконструисана од седамдесетих година прошлога века. Апсолултно је неопходно да се она замени и омогући становницима насеља боље снабдевање водом. Одељење за развој је уложило огроман напор како би се екстерна средства финансирања привукла у Обреновац и ова реконструкција се делом финансира од новца који је добијен на конкурсу – казао је Чучковић.

Заменик директора Јавно комуналног предузећа ”Водовод и канализација” Мирко Кнежевић рекао је да ће се током радова примењивати систем подбушивања. 

– То занчи да ће бити много мање копања и цевовод пречника фи 80 који је био азбестно-цементни замениће се новим цевоводом пречника фи 160.  Рок за завшетак радова је тридесет дана, али на то ће утицати и временски услови. Молимо грађане за стрпљење приликом извођења радова, а када се буде прикључивао нов цевовод на мрежу долазиће и до искључења. Ми ћемо у тим тренуцима обезбедити цистерне са пијаћом водом и грађани ће бити благовремено обавештени када ће долазити до искључења. Кренули смо у реконструкцију ове мреже јер смо стално имали хаварије у овом насељу и велике губитке због тога. Овом заменом губитке ћемо свести на најмању могућу меру. Желим да истакнем да ЈКП ”Водовод и канализација” има 12 спремних пројеката заједно са дозволама за реконструкције водоводне мреже широм Обреновца и само је питање средстава и времена када ће се ти пројекти реализовати – рекао је Кнежевић.

Маја Лалић, начелница Одељења за развој, рекла је да је део новца за реконструкцију добијен од Министарства регионалног развоја и локалне самоуправе на конкурсу који је био расписан у марту прошле године.Такође је напоменула да су добијена средства за реконструкцију Бањског комплекса и Индустријске зоне у Баричу. 

{youtube}UxAPIxBpS9c{/youtube}