Обреновачки пољопривредници отпутовали су вечерас на Пољопривредни сајам у Берлин. Трошкове организације путовања сносила је Градска општина Обреновац.

Пољопривреднике је испратио председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић. Он је том приликом рекао да у дану када је Србија отпочела преговоре о приступању Европској Унији јако значајно што пољопривредници одлазе на сајам у Берлин.

– Јако је значајно да наши пољопривредници стекну додатна знања и успоставе сарадњу са својим колегама у Немачкој. Једини циљ ових путовања јесте да се виде примери добре праксе у производњи кукуруза, сточарству и воћарству. Да се на тај начин унапреди пољопривредна производња и профит пољопривредника. У зимским данима када су послови пољопривредника минимални они могу да посете највеће европске метрополе и да виде како пољопривреда изгледа ван граница Србије – казао је Чучковић.

Драган Котуровић, пољопривредник из Скеле, рекао је да од посете сајма у Берлину очекује да види шта се у области пољопривреде примењује у Европи. 

– Пољопривредници не могу да функционишу без помоћи државе и јако је битно да добијемо још повољнију цену горива, јер тренутно плаћамо највишу цену горива у региону. Градска општина Обреновац је пуно урадила и помогла пољопривредницима и ово је велика помоћ у смислу едукације која је неопходна за унапређење производње. Након обиласка сајма у Паризу прошле године многи пољопривредници су одлучили да закупљују и обрађују веће површине и самим тим повећају производњу и потенцијални профит – рекао је Котуровић. 

У Берлин је отпутовало 40 пољопривредника, заједно са замеником председника општине Драгославом Мршевићем и чланом Већа задуженом за пољопривреду Владисавом Миљковићем.

{youtube}bUNmJi8QqLg{/youtube}