1000 beba 1

1000 beba 1Председник општине Обреновац обишао је млади брачни пар Стојановић из Јасенка који има три ћерке, Софију, Соњу и Сандру. Председник је најмлађој, једномесечној беби Сандри, уручио помоћ коју општина додељује за новорођенчад.

Мирослав Чучковић је том приликом најавио да ће и у 2014. години општина наставити да додељује помоћ за новорођенчад и за склапање брака.

– Помоћ коју општина додељује у финансијском смислу је симболична, али у овако тешкој економској ситуацији за неке породице је јако значајна. На овај начин смо желели да подстакнемо парове на проширење породице, и ако узмемо у обзир само број беба које су пријављене за доделу ове помоћи, имамо преко 1000 новорођених Обреновчана, али укупан број беба у Обреновцу је сигурно и дупло већи од тога – рекао је Чучковић.

1000 beba

Чучковић је додао да је Јасенак, као и сва остала села са територије општине Обреновац, прелепо место за живот иако се, нажалост, све више домаћинстава празни и да се нада да ће овај млади брачни пар бити пример за све остале брачне парове како може да се живи на селу.

Јована Стојановић, Сандрина мама, каже да се млада одлучила за брак, али да је гајити троје деце право задовољство.

– Гајити малу децу на селу није лако, али то има и својих предности. Ми смо се млади одлучили за брак, али волимо се и овде нам је лепо. Желела бих да се захвалим на овој посети и пажњи председника општине – казала је Јована Стојановић. 

{youtube}JjUXXu4mPl0{/youtube}