У Црквеној општини Обреновац обележен је један од највећих хришћанских празника Бадњи дан.  

Паљење бадњака организовао је Савет месне заједнице Мала Моштаница у сарадњи са Црквеном општином на темељима новог храма Свете Недеље.

Један од организатора Лазар Ковачевић рекао је да сваке године други крај села организује паљење бадњака.

– Ове године смо успели да сакупимо рекордан број мештана и верника у порти будућег храма Свете Недеље у Малој Моштаници. Поред послужења за све присутне припремили смо и симболичне слатке пакетиће за све малишане из Мале Моштанице који су данас овде – казао је Ковачевић. 

Иван Јегоровић, помоћник председника Градске општине Обреновац, рекао је да је ово важан дан за све православне хришћане. 

– Ово је велики празник за све вернике и јако ми је драго што овде видим оволико људи и што су организатори успели да обезбеде преко 100 пакетића за малишане. Ја се надам да ће се и овај храм ускоро завршити како би сви верници прослављали празнике у новом храму – рекао је Јегоровић.

У манастиру у Грабовцу традиционално се на литургији и паљењу бадњака окупио велики број верника. У организовању прославе помогао је Савет месне заједнице Грабовац.

Заменица председника Савета месне заједнице Гордана Бранковић рекла је да су се верници окупили у великом броју.

– Ја бих желела да у име Савета наше месне заједнице пожелим свим верницима да у миру и весељу дочекају и прославе Божић. Такође бих им пожелела све најбоље у новој години – поручила је Гордана Бошковић.

Бадњак се поред ове две цркве палио у још седам цркава у Обреновцу.

{youtube}s_XnAF8ijU4{/youtube}

{youtube}nWCuKGn6ECQ{/youtube}

{youtube}gs_d5QLNn1U{/youtube}

{youtube}QGk5HDOhw4A{/youtube}