У суботу, 11. и недељу, 12. јануара 2014. године, од 20.00 сати, у Спортско-културном центру “Обреновац”, биће приказан филм “Мамарош”.

Филм је сниман у копродукцији Србије, Немачке и Мађарске, док је продуцент филма поред Момчила Мрдаковића био и редитељ Фатих Акин. Момчило Мрдаковић је сценарио за филм написао 2001. године, када је у Лос Анђелесу за њега добио награду Хартли-Мерил. Због сложености пројекта и непредвиђених околности овај филм је имао веома дуг пут до премијере, која се најзад догодила на “Московском интернационалном филмском фестивалу” у јуну 2013. године, где је филм доживео велики успех, па је и откупљен за тамошње приказивање, што је, због доминације америчких блокбастера, реткост за наше, као и за многе друге кинематографије. 

“Главни јунак је мамин син Пера Илић, који у јеку бомбардовања добија зелену карту за усељење у Америку. Невољно се одлучује, али ипак креће на пут, с тим што није успео да са собом поведе мајку. После низа перипетија, и мама ипак стиже у Њујорк. Међутим, Пера ни у белом свету не може да се снађе, док посао у своје руке не преузме мајка Мара, стара комунисткиња, која је читавог живота пљувала Америку.”

Сценарио и режија: Момчило Мрдаковић
Главне улоге: Богдан Диклић, Мира Бањац, Бане Видаковић, Анита Манчић, Сергеј Трифуновић, Горан Радаковић, Драган Бјелогрлић, Милош Самолов.

Телефон за информације 8723-072. Радно време благајне један сат пре почетка програма.

Цена улазнице је 200 динара.