Експропријација земљишта на подручју општине Обреновац за потребе изградње пута Београд – Јужни Јадран која је почела 13. фебруара приводи се крају. Начелник Одељења за имовинско-правне и стамбене послове Срђан Милосављевић каже да се убрзо очекује почетак  исплата надокнада за земљиште.

– Исплата је проблематична, јер су прва решења донета почетком јула, а рок за исплату је 30 дана, међутим још увек није дошло до првих исплата. Сваког дана очекујемо да прве исплате крену. Цене су доста добре, добро је прошао и поступак споразумевања јер нико није отишао на суд, то јест, нико није тражио да се поново врши процена. Цена која је понуђена је врло реална и великодушна – казао је Милосављевић.

Милосављевић је додао да су донета скоро сва решења за експропријацију земљишта и да су у току споразумне накнаде за експроприсано земљиште.

– Вештаци су завршили обилазак целе трасе на територији наше општине, а то су Бровић, Пироман, Велико поље, Бело Поље и Мислођин. Тренутно раде процену за Бело поље и Мислођин – додао је Милосављевић.

Још увек није дат предлог за експропријацију земљишта за део пута поред реке Саве. 

{youtube}8xsLkufBdpM{/youtube}