VUL 7339

VUL 7339У Хотелу ”Обреновац” почела је исплата отпремнина за раднике који су се одлучили да напусте то предузеће. Хотел ”Обреновац” посетили су председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић и његов заменик Драгослав Мршевић.
Мирослав Чучковић је рекао да се на састанку, који је одржан пре неколико месеци, одлучило да део радника узме отпремнине и напусти хотел.

– Пре неколико месеци, без обзира на реконструкцију, 31 радник се пријавио за отпремнину, а 45 је одлучило да остане у Хотелу ”Обреновац”. Ми смо обећали, да уколико буде било могућности за социјални програм, ниједан радник не оде без озбиљне отпремнине и јуче су то урадили сви они који су то желели. Нажалост, други део нашег договора је био да се крене у реконструкцију овог објекта. Влада Републике Србије је на наш предлог определила 352 милиона динара , али онда ствари крећу у потпуно другом смеру. Одржавају се скупови синдиката у ПД “ТЕНТ” где председник Синдиката обмањује раднике ТЕНТ-а. Након реконструкције Хотела ”Обреновац” исти би био враћен на управљање ТЕНТ-у и свим Обреновчанима. Докле год сам ја на челу општине Обреновац борићу се да та идеја заживи и да се хотел уреди како ваља. Једини начин да се  хотел обнови је да се у новом буџету Владе Републике Србије одвоје средства за реконструкцију и да хотел буде понос, а не ругло нашег града. Ја ћу наредном периоду тражити састанке са свим представницима синдиката ТЕНТ-а како би смо објаснили и скинули сумњу са пројекта реконструкције Хотела ”Обреновац”. Дугујем и захвалност мом заменику Драгославу Мршевићу што је у међувремену обезбедио да радници компаније која изводи гасификацију на територији наше општине спавају и хране се у нашем хотелу.  Месечно од тога Хотел “Обреновац” има 2.5 милиона динара и тај новац обебеђује нормално функционисање овог објекта до зиме. Ја се надам да ћемо са руководством ПД “ТЕНТ” наћи квалитетно решење за овај објекат – казао је Чучковић. 

Драгослав Мршевић, заменик председника ГО Обреновац, је рекао да узимање социјалног програма није позитивна ствар, него нужна потреба.

– Ова ситуација је последица немогућности да Хотел ”Обреновац” и запослени нормално егзистирају у условима који су им били наметнути. Овај одлазак већег броја запослених је само један предах у плану који држава Србија и општина Обреновац имају да се овај објекат уреди и спасе од даљег пропадања. То значи да ће Хотел ”Обреновац” за неколико година бити место где ће се запошљавати млади људи, где ће се поново одржавати матурске вечери, свадбе и остала весеља. Мислим да је ово континуитет покушаја да се Хотел ”Обреновац” спасе.  Ми ћемо истрајати у намери да од овог објекта направимо респектабилан хотел – казао је Мршевић.

Јован Станојевић, један од радника Хотела ”Обреновац” који је узео отпремнину, рекао је да је ово било најбоље решење.

– Већина нас радника је пред пензијом и сад смо мало ситуирани и обезбеђени. У овој кризи и у овим тешким временима ово је можда једино исправно решење за нас – рекао је Станојевић,

{youtube}yPolNcJJ5gU{/youtube}