У јуну прошле године Градска општина Обреновац је покренула програм једнократних помоћи свим брачним паровима и новорођеним бебама са територије општине. До сада је новчану помоћ у износу од 5.000 динара за свако новорођено дете добило преко 700 породица у Обреновцу, док су данас председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић и његов заменик Драгослав Мршевић уручили једнократну помоћ петстотом брачном пару који је склопио брак у општини Обреновац.

Председник Градске општине Обреновац је рекао да је политика коју спроводи општина Обреновац веома видљива.

– Баш у овој недељи се види све оно за шта се залажемо и када се ради о спорту, инфраструктури и култури. Нама је јако значајна брига о породици и то данас показујемо. Сведоци сте да смо увек уз своје суграђане. Још једну ствар желим да урадим и више од годину дана предано радим на томе, а то је да се у Обреновцу отвори фабрика и привучемо инвеститоре како би ови млади људи, који се одлучују за тако битан корак у животу, имали могућност за запослење у свом граду, уколико немају посао – казао је Чучковић. 

Заменик председника ГО Обреновац Драгослав Мршевић рекао је да је задовољан бројем склопљених бракова до сада.

– Срећан сам јер је за годину дана 500 младих парова одлучило да браком крунише своју везу. То дефинитивно показује да постоји оптимизам у неко боље сутра наших младих људи. Ми смо наравно са њима и пре ступања у брачну заједницу и после тога,  јер општина Обреновац симболично награђује и свако новорођено дете на својој територији. Порука коју ми оваквим поступцима шаљемо јесте да смо уз њих у сваком битном сегменту њиховог живота. Ја се надам да ћемо се врло брзо са Жаклином и Предрагом видети и поводом додељивања помоћи за бебу – рекао је Мршевић. 

Предраг и Жаклина Јокић, петстоти младенци, захвалили су се Градској општини Обреновац на новчаној помоћи и изразили наду да ће се ускоро поново видети поводом доделе помоћи за бебу.

{youtube}_MPXGO9Fxik{/youtube}