У току су радови на прикупљању свих потребних дозвола и документације за наставак изградње обилазнице око Обреновца. Улица Краља Александра Првог ће добити свој наставак у дужини од једног километра и повезаће се преко Забранског пута са кружним током на уласку у град.

Председник  Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић обишао је данас са сарадницима локацију будуће обилазнице. 

– Након вишемесечног пројектовања и обезбеђивања финасијских средстава, можемо почети са изградњом ове деонице улице Краља Александра Првог која ће повезивати Шабачки пут са кружним током на уласку у Обреновац. Улица Краља Александра Првог биће централна саобраћајница кроз наш град када се радови заврше. Тендер за изградњу ове саобраћајнице и Бањанског пута ће бити расписан у најкраћем могућем року. Морам да апелујем на обреновачке привреднике који се баве том врстом посла да оставе сујете по страни и да направе конзорцијум и озбиљно и правовремено конкуришу на тендеру. Јако је битно да овакве инфраструктурне пројекте раде наши привредници. Ми имамо четири до пет озбиљних привредника који се баве изградњом путева и овај посао може да им буде озбиљна референца и за радове на Коридору 11 који пролази кроз Обреновац, али и за било који други посао у Србији – казао је Чучковић.

Владимир Лалић, члан Већа ГО Обреновац, рекао је да се мора истрајати у идеји о изградњи обилазнице.

– Још пре неколико година идеја коју је покојни градоначелник Града Београда Ненад Богдановић заједно са бишим председником ГО Обреновац Небојшом Ћераном покренуо ми данас реализујемо. Морам да нагласим да ће се изградњом, тачније продужењем улице Краља Александра, сабраћај у Обреновцу нормализовати. Када све буде готово ми нећемо имати више камионе који пролазе кроз сам центар града, до београдског пута ће се много лакше долазити, а и овај крај града ће се уредити. На овај начин се центар Обреновца шири ка насељу Тополице и у плану нам је да све зелене површине које се налазе између насеља и улице Краља Александра уредимо на начин како је уређен парк код Герентолошког центра – казао је Лалић.

Директор Јавног предузећа за изградњу ”Обреновца” Слободан Молеровић је рекао да је обезбеђено 50 милиона динара за другу фазу градње овог дела обилазнице око Обреновца.

 – Ми смо пројектну документацију завршили и сада радимо на прикупљању последњих дозовола. Очекујемо да ћемо око 15. септембра расписати тендер. У овој другој фази ради се улица дужине око километар. Након завршетка овог дела посла очекује нас проширење Забранског пута и са тим би завршили овај део обилазнице. Уколико са тендером све прође како треба ја очекујем да се посао заврши до краја ове године – казао је Молеровић.

{youtube}LgFqKvpNT8U{/youtube}