Данас је у насељу “Сунце” срушена метална оплата “старе мазутаре”. Пре самог уклањања источен је и одложен заостали мазут.

Према речима помоћника председника општине Обреновац Драгана Блажића данас је завршена последња фаза у рушењу овог објекта.

– Уклоњен је обејкат који је не само представљао ругло за насеље ”Сунце” него и за цео Обреновац. Такође не смемо заборавити и еколошки аспекат целог пројекта уклањања. Постојала је реална еколошка опасност по цео крај од овог објекта и ми смо морали да исти уклонимо. Радови су обављени по свим стандардима и законима и у потпуности безбедно, како за људе, тако и за околину – рекао је Блажић.

Командир ватрогасног вода Ватрогасне станице Обреновац Срђан Стојановић рекао је да је у протеклих шест дана поред објекта даноноћно дежурала ватрогасна екипа.

– Ми смо обезбеђивали овај објекат током целокупног процеса уклањања, а сада смо у завршној фази. Постојала је реална опасност да дође до хаварије, пошто се налазимо у густо насељеном месту и зато што се мазут загревао да би се могао источити. Желим да похвалим извођача радова који је професионално одрадио свој посао и уклањање је прошло без иједног инцидента – казао је Стојановић.

{youtube}68S5HBCPCIU{/youtube}