У недељу је у Стублинама оджана традиционална девета по реду “Ускршња туцијада”. Том приликом организована су такмичења за најтврђе јаје и за најлепше украшену корпу са јајима.

Такође, био је организован и пригодан културно-уметнички програм.

Ивана Сремчевић, чланица Еколошког удружења ”Бели багрем”, једног од организатора ове манифестације, рекла је да се у Стублинама највећи хришћански празник прославља мало другачије.

– За разлику од других места у Србији ми волимо да Ускрс прославимо сви заједно и због тога већ девет година организујемо туцијаду у парку у центру Стублина. Циљ акције је да се окупи што више суграђана и да се сви лепо забавимо и такмичимо, а пре свега дружимо једни са другима. Ове године је било доста пријављених такмичара. За најлепшу корпу имали смо 17 учесника, а за најтврђе јаје 110 такмичара. Ову манифестацију су нам улепшали и наши гости из културно уметничких друштава ”Круна” из Великог Поља, школа фолклора Пироман и Бровић, као и Културно-уметничко друштво из Стублина, Балетски студио “Идеа” и још много других – рекла је Ивана Сремчевић.

Победници овогодишње туцијаде су:
– Најтврђе јаје:
1. место Јосиповић Никола
2. мест Бујковић Марија
3. место Милошевић Николина

– Најлепше декорисана корпа:
1. место Сремчевић Анђела и Ива
2. место Вуковић Маријана
3. место Петковић Андријана и Ангелина
и Јевтић Марко као најмлађи учесник.

За победнике у обе категорије обезбеђене су симболичне награде у виду слатко-сланих пакетића и диплома.

{youtube}rZVBTeUpmDU{/youtube}