На климатски опоравак на Букуљу, у оквиру програма “Еко кампови”, данас су отпутовали ученици основне школе “Љубомир Аћимовић”. Двадесет ученика и седам пратилаца биће смештени у одмаралишту “Центра дечјих летовалишта Београд” о трошку општине Обреновац. 

Малишане из ове школе испратили су и представници Градске општине Обреновац. Заменик председника општине Обреновац Драгослав Мршевић истакао је да је ово јединствена прилика да се ученици ове школе укључе у редован план и програм.

– Ова деца се данас први пут одвајају од својих родитеља на дуже време и биће као и сви обреновачки основци седам дана на Букуљи. Желимо да и њима и пратиоцима боравак на Букуљи прија, помогне њиховој социјализацији и да што пре преброде те мале проблеме које они неминовно имају. Они ће тамо имати потпуно исте активности као и остали наши основции који већ бораве на Букуљи и ово је јединствена прилика да се та деца интегришу и инклузују у друштво. Циљ овог пројекта поред оних класичних ствари јесте и дружење и дечји осмеси, и верујем да ће деца из основне школе “Љубомир Аћимовић” цео живот носити прелепа сећања са овог пута – казао је Мршевић.

Директор основне школе “Љубомир Аћимовић” Предраг Дацковић рекао је да је на овај пут пошло и пет ученика истуреног одељења из Уба.

– На пут је кренуло и пет ученика истуреног одељења из Уба, двоје од њих су са родитељима јер су то ученици са тежим сметњама и неопходан им је надзор пратиоца. Ово потез општине Обреновац је сјајан, јер је омогућила нашим ученицима да иду на климатски опоравак заједно са осталим ђацима из Обреновца. Ово је један изазов за све нас. Ја 30 година радим овај посао, али ово је први пут да деца са тежим или лакшим сметњама у развоју иду самостално на дужи пут и сви смо помало емотивни данас. Бенефити овог пута су социјализација, осамостаљивање деце, стицање основних животних навика и емотивно разусловљавање од родитеља. Крајњи циљ је делимично осамостаљивање и навикавање на живот ван породице – рекао је Дацковић.

{youtube}4_OGfUnx7TE{/youtube}