У Обреновцу се налази највећа трафо станица у Србији одакле преко 50 одсто струје улази у електроенергетски систем Србије. Запослене у овом центру је данас, на Међународни празник рада, посетио председник општине Обреновац Мирослав Чучковић и поклонио им фотеље за командну салу.

Главни руковалац електро постројења, Драгиша Новаковић, је том приликом рекао да у својој четрдесет година дугој радној каријери није доживео да њега и његове колеге неко обиђе за време празника.

– Захваљујем се Градској општини Обреновац, посебно председнику Чучковићу, зато што је обећао да ће нам купити фотеље и данас је то и испунио. Драго ми је што има разумевања за раднике који раде за време празника – рекао је Новаковић.

Ермин Срна, помоћник руковаоца електропостројења, се већ тридесетједну годину труди да половина Србије буде на безбедан начин снабдевена електричном енергијом.

– Половина Србије зависи од овог постројења и до сада смо радили у свакаквим условима, претрпели смо и бомбардовање ’99 године, као и велики пожар пре четири године. Међутим, увек смо успевали да истрајемо и поправљамо кварове – казао је Срна.

Председник Градске општине Обреновац је истакао да се општинска администрација труди да побољша квалитет живота свим грађанима, а радницима ће омогућити боље услове за рад.  

– Током целе године смо успели да кроз нове униформе и опрему помогнемо радницима хитне помоћи, да кроз чамац за спасавање и опрему помогнемо ватрогасцима, да наставницима и учитељима обезбедимо наставна средства и учила. Данас смо на постројењу на коме се ради 24 сата дневно, 365 дана у години. Можда не можемо све да променимо, али корак по корак, мислим да малим и конкретним стварима доприносимо бољим условима живота и рада. Радници на овом постројењу су до сада седели на неадекватним столицама по 12 сати дневно – рекао је Чучковић.

У четири објекта у оквиру трафо станице у Обреновцу запослено је 50 радника који се свакодневно труде да цела земља буде снабдевена електричном енергијом.

{youtube}wWTqm5-ZM9c{/youtube}