Поводом ватрогасне славе ”Свети Георгије” данас је организован свечани ручак у просторијама Ватрогасно-спасилачке јединице у Обреновцу. Слављу је присуствовао председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић који је том приликом честитао славу свим запосленим.

– Прошле године на територији општине Обреновац било је преко четири стотине интервенција. Свим ватрогасцима у наредном периоду, то јест овог лета, желим што да имају што мање посла. Наравно, општина Обреновац ће увек бити уз њих да им помогне новчано, као и у опреми. Пре месец дана смо овој јединици уручили као донацију чамац за брзо деловање како би у ванредним ситуацијама ватрогасци били боље опремљени и мобилнији. Намеравамо да наставимо да помажемо – рекао је Чучковић.

Слави је присуствовао и командир Ватрогасне бригаде Београд Миле Јовичић који се захвалио општини Обреновац.

– Хвала Градској општини Обреновац на свим досадашњим донацијама које умногоме олакшавају посао нашој спасилачкој јединици. Чамац који смо добили повећава мобилност и олакшава приступ угроженима у случају несрећа. Ми смо у потпуности обучени и комплетно опремљени да реагујемо ако дође до несреће и спремни смо да одговоримо на све изазове – казао је Јовичић.