Представници општине Обреновац и ЈКП ”Водовод и канализација” обишли су данас село Грабовац и разговарали са мештанима о проблемима у вези прикључења на водоводну мрежу.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић истакао је да је састанак био тежак, али да се дошло до решења проблема.

– Економска ситуација у сваком домаћинству је веома тешка, нарочито на селима јер су сви вишак средстава определили за текућу сетву. Овде је случај да само 15 процената домаћинстава нема могућност прикључења на водоводну мрежу. Да би и та домаћинства добила такву могућност преосталих 85 процената се мора прикључити.  Такође, тај новац од 500 домаћинстава колико треба да се прикључи у Грабовцу ће практично финансирати изградњу водоводне мреже ка Бровићу и Пироману. Сви знамо да је бунарска вода у Грабовцу углавном неисправна и долазак водоводне мреже практично значи долазак здравља у село. Ја морам да напоменем да овде живи преко хиљаду грађана млађих од 18 година и ми се морамо према њима понашати одговорно – рекао је Чучковић.

Директор ЈКП ”Водовод и канализација” Ненад Радојевић нагласио је да ће то предузеће у сарадњи са општином Обреновац донети одлуку да се прикључење на водоводну мрежу плати у рате.

– Ми смо у овом селу воду спровели пре скоро годину дана и сада имамо други проблем. Ресорно министарство је наложило да ко год се није прикључио на водоводну мрежу у обавези је да плати казну у износу од 75 хиљада динара. Да наши суграђани не би плаћали толике казне донели смо одлуку и Скупштина ће то верификовати да се прикључење на водоводну мрежу плати на 24 једнаке месечне рате. У просеку рата би износила мање од хиљаду динара. Ова одлука би требало да омогући свима да се прикључе на водоводну мрежу и самим тим омогуће даљи развој исте – казао је Радојевић.

Мештанин села Грабовац Зоран Обрадовић рекао је да су грађани Грабовца за то да се уведе вода у свако домаћинство.

– Ми смо резултатима данашњег састанка задовољни, највише због тога што су нам омогућили да плаћамо на рате и чиме нам је олакшано плаћање прикључка. Раније то није постојало као могућност што је утицало на слаб одзив – казао је Обрадовић.

Документација потребна за прикључење је следећа: копија плана парцеле, грађевинска дозвола или потврда о легализацији (уколико објекат ниеј легализован), власнички лист и фотокопија личне карте.

За све додатне информације грађани се могу распитати у дирекцији ЈКП ”Водовод и канализација”, улица Цара лазара 3/1, телефон 8726 568.

{youtube}Sq_Fx2iqk8w{/youtube}